Yrittäjä elää unelmaansa Paneliassa

Yrittäjä ja maanviljelijä Sari Lehtimäki-Kataja palasi kotiseuduilleen Euran Paneliaan asuttuaan vuosia kaupungin sykkeessä. Pienen kylän rauhasta Sari löysi lounaissuomalaisen luksuksen.

Muodin parissa vuosikymmeniä työskennellyt Sari Lehtimäki-Kataja muutti jo muutama vuosi sitten takaisin Euraan. Sinne yrittäjän ajoi halu rauhoittaa elämäntyyliä sekä rakkaus luontoon ja maaseutuun.

”Nämä ovat niitä lapsuuden maisemia, joihin olen nyt palannut. Tulin jatkamaan maanviljelyä ja samalla toin mukanani myös yritykseni.”

Sari luotsaa vaatemyymälä Villa Pellavaa Panelian Wanhan Sähkötehtaan tehdasmiljöössä. Myymälän pitäjän ja maanviljelijän työn lisäksi Sari toimii hevosten hoitajana ja lounaskahvilan työntekijänä.

”Arki on hektistä mutta innostavaa. Pääsen tekemään asioita, joita rakastan."

Elinvoimaa ja talkoohenkeä


”Suurin yllätys tänne muuttaessani oli monipuolinen yrittäminen ja osaaminen, jota alueelta löytyy. Meillä on täällä paljon pieniä ja elinvoimaisia yrityksiä – enemmän kuin monessa isommassa kunnassa”, Sari kertoo.

Yritykset tuovat kuntaan sekä palveluita että elinvoimaa. Panelia on tunnettu talkoohengestään ja yhdessä tekemisestä. Yhdessä on puolustettu niin kylän palveluita kuin rakennettu jäähallikin.

”Pienessä kylässä on helppo tutustua ihmisiin. Verkostot ovat vahvat ja uusi yrittäjä saa tukea paikallisilta. Kannustamme toisiamme ja teemme paljon yhteistyötä.”

Satakunnan paras kylä


Varsinkin kesäisin kylä täyttyy matkailijoista, jotka saapuvat idyllisen Panelian maisemiin. Ja kyllä parhaan satakuntalaiskylän tittelin jo toistamiseen voittaneeseen kylään kelpaakin tulla – vaikka kauempaakin!

”Meillä on ihana ja uniikki pieni kylä, joka on ympäristöltään hyvin historiallinen. Meillä on museot, myllyt, torit ja kivijalkakaupat.”

Perheen ei tarvitse lähteä Poriin tai Raumalle, kun omasta kylästä löytyy kaikki tarvittava.

”Meillä on täällä ihan kaikki. Löytyy lääkärit ja leffateatterit, koulut ja kaupat. Myös luonto on lähellä.”

Pääkaupunkiseudulla 30 vuotta työskennellyt ja Suomea kiertänyt Sari osaa nyt arvostaa sujuvaa arkea. ”Täällä ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa tai odottaa vuoronumerolla. Ajan, joka aiemmin meni ruuhkissa istumiseen, käytän nyt perheen kanssa harrastaen ja rentoutuen.”

Haastattelu on tuotettu yhteistyössä Töihin tänne -kampanjan kanssa

Satakunnan paras kylä