Makeaa elämää Kauttualla

Kauttualainen Timo Katila kiersi aikansa Suomea töiden perässä mutta päätyi kuitenkin lopulta kotikuntaansa karamellimaakariksi. Euran Kauttualla arkikin maistuu nyt makealta.

Opinnot veivät Timo Katilan aikoinaan kotikylältä isompaan kaupunkiin. Valmistuttuaan elintarviketekniikan insinööriksi Turun teknillisestä oppilaitoksesta Timo ehti asumaan muun muassa Turussa, Pieksämäellä ja Sauvossa, kunnes Kauttualle kaivattiin alan osaajaa.

”Sain töitä Pyhäjärvi-instituutista, jossa toimin nyt elintarvikealan pk-yrityksille tarkoitetun yhteistyöhankkeen hankesuunnittelijana”, Timo kertoo.

Pyhäjärvi-instituutti edistää kotimaisen elintarvike- ja ympäristöalan kehitystä ja tutkimusta. Työssään Timo pääsee edistämään alueen yritysten kasvua ja tarjoamaan niille toimintaedellytyksiä.

”Työ on monipuolista ja innostavaa. Teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa ja luomme vahvoja verkostoja toimijoiden välille.”

Kauttualainen karamellifabriikki

Kauttuan ruukkikylällä käsityöläisperinteet elävät vahvoina. Ja jotta aika ei yhden työn parissa kävisi pitkäksi, Katila päätti perustaa oman karamellitehtaan Kauttualle.

”Makeistamo on tällainen yhden miehen orkesteri. Valmistan käsityönä perinteisiä kovia sokeripastilleja – sekä ainoana valmistajana Satakunnan parasta salmiakkia”, Timo nauraa.

Makeistamon herkullisten makeisten perässä tehdään jopa pyhiinvaellusretkiä Satakunnan sydämeen. Ja jos Euraan ei tule eksyttyä, Katila kiertää karamelleineen myös ympäri Suomen markkinoita ja tapahtumia.

Tarpeeksi iso, sopivan pieni

Timo perheineen on asunut aiemmin Euran keskustan tuntumassa, mutta muuttaa joulukuussa Kauttualle omakotitaloon. Ja sen verran uudella tontilla on kokoa, että Makeistamon toimitilat mahtuvat samaan pihapiiriin.

Euran rauhallinen ja turvallinen elinpiiri on tärkeä 3- ja 5-vuotiaiden tyttöjen isälle.

”Täältä puuttuvat ison kaupungin murheet. Lapsia ajatellen tämä on hyvä paikka kasvaa”, Timo sanoo. Tukea lapsiperheen arkeen tuo myös lasten lähellä asuva mummo.  

Vaikka kunta pieni onkin, tarjoaa Kauttua kaiken, mitä hyvään elämään tarvitaan.

”Täällä on kaupungin palvelut mutta pienen kylän tunnelma. Infraltaan Kauttua on erittäin toimiva, ja kaikki löytyykin läheltä.”

Timo kertoo myös sijainnin olevan oivallinen, sillä Poriin, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle on helppo ajella.

Jos seudulle on sattunut syntymään, ei osaa ehkä arvostaakaan oman kotikuntansa kauneutta.

”Ainutlaatuinen arkkitehtuuri, vuosisatainen teollinen historia, rautakautisesta esihistoriasta puhumattakaan, suomalainen luonto ja järvimaisema – näitä mielettömiä nyansseja ei kauttualainen itse näe.”

Haastattelu on tuotettu yhteistyössä Töihin tänne -kampanjan kanssa

Vaikka kunta pieni onkin, tarjoaa Kauttua kaiken, mitä hyvään elämään tarvitaan.